eBooking Srbija


Juče, 20. avgusta, 2009. godine, na sokobanjskom stadionu "Bata Nole", odigrana je finalna utakmica

Predsednik SO Sokobanja Dimitrije LukicJuče, 20. avgusta, 2009. godine, na sokobanjskom stadionu "Bata Nole", odigrana je finalna utakmica Opštinskog kupa, u kojoj je stariji i iskusniji FK "Trebič", iz Sokobanje, savladao FK "Palilulac", iz Šarbanovca, sa 3 : 1.     Prvo poluvreme je za obe ekipe bilo iscrpljujuće, igrači su se skoro šetali po terenu i samo na momente je izveden  po koji napad prema protivničkom golu. Bilo je dosta sparno i toplo vreme i jedva su čekali zvižduk sudije da označi kraj poluvremena. Igralo se uglavnom na polovini terena koji pripada Palilulcu i iz jednog kontranapada, u 35 minutu igre, golom Marka Nikolića, Trebič je poveo sa 1 : 0.
     Drugo poluvreme je donelo malo živosti na terenu, odmor i izmene u timovima učinili su da igrači oba tima zaigraju fudbal, ali kao u prvom poluvremenu samo na polovini Palilulca. Igrači ovog tima su tek u 30 minutu drugog poluvremena izveli jedan napad i to je bilo sve. Samo dva minuta kasnije golom Nikole Nikodijevića, Trebič vodi sa 2 : 0, a u 39 minutu strelac prvog pogotka, Marko Nikolić je zatresao mrežu Paliluca i svom timu osigurao pobedu i nastup za Kup okruga. I kada se očekivao zvižduk sudije da označi kraj utakmice, u 46 minutu, golman Trebiča, Nikola Miletić je nespretno reagovao i lopta mu je ispala iz ruku i prešla liniju gola, što je izazvalo buru smeha u gledalištu i utakmica je završena rezultatom 3 : 1 za Trebič. 
     Sudijska trojka, Stevan Manić, glavni sudija i Mladen Veljković i Aleksandar Marjanović, pomoćne sudije, odlično su obavljali svoje dužnosti. Požutelo je sedam igrača, u oba tima, ali igralo se fer, sportski i korektno. Delegat na utakmici, Dragiša Vulić, odličnom ocenom je ocenio ovu utakmicu, sudijsku trojku i ponašanje gledalaca, kojih je bilo oko tri stotine.
     Pobedničkom timu i najboljem igraču utakmice pehare je dodelio predsednik opštine Sokobanja, Dimitrije Lukić.
     Predsednik FK Trebič, Dragan Nikolić, je zadovoljan pobedom svog tima i kaže da su uspeli da prebrode krizu u kojoj je donedavno bio ovaj sokobanjski fudbalski klub osnovan pre 36 godina. Uspeli su pronadju sponzore i prijatelje, pomagače kluba i spremni dočekuju početak fudbalske sezone, 2009/10 u Opštinskoj ligi. Nadaju se da će sezonu završiti prelaskom u viši rang takmičenja.

    Vidimo se u Sokobanji!

Delegat i sudije Pobednici Kupa Sokobanje